An architectural CGI of a remodelled house and single story extension clad in zinc, with large sliding glass dooors.

Zinc Extension and Remodel

Situated within the picturesque locality of Canford Cliffs, Poole, the latest venture from our architectural studio – a zinc extension and remodel project – is a testament to the harmonious blend of traditional craftsmanship and contemporary design elements. Currently under the deft hands of Banyard Construction, this project breathes new life into an existing arts and crafts family home, while maintaining its original charm.

The cornerstone of this house transformation is a rear, single-storey extension, housing a capacious family room that seamlessly merges with an open-plan kitchen-diner.

The generous use of aluminium sliding glass doors ushers in an abundance of natural light and invites the outdoors inside, crafting an intimate dialogue between the home and its surrounding landscape. This natural fluidity is further enhanced by the addition of a zinc roof, its gleaming surface hovering over the extension through clerestory glazing and fin walls.

  • Canford Cliffs Poole

  • Homes
View all projects Next project Previous project
View all projects No more projects No previous projects

Project sectors